Bogballe is één van de grootste leveranciers van kunstmeststrooiers. De strooiers van Bogballe blinken uit door hoge kwaliteit, maximale precisie en optimaal gebruikersgemak.

Strooien is geen kunst!

Bogballe is een toonaangevende wereldwijde producent van kunstmeststrooiers, zout- en zandstrooiers. 365 dagen per jaar houden zij zich bezig met het ontwerpen en de fabricage van hoogwaardige technologie voor de optimale toepassing van minerale meststoffen.

Kunstmeststrooiers met een geraffineerd design, optimale functionaliteit en bovenal met absoluut eenvoudige bediening worden bij Bogballe ontwikkeld en geproduceerd. Hiervoor worden ook de vele praktische ervaringen van gebruikers over de hele wereld gebruikt. We hebben “high-tech” productiefaciliteiten en een ontwikkelings- en testcentrum tot onze beschikking. In het middelpunt hiervan staat één van de grootste en meest moderne testhallen voor kunstmeststrooiers in heel Europa.

Kunstmeststrooiers

Al meer dan 50 jaar is Bogballe gespecialiseerd in de productie van kunstmeststrooiers.

De kunst van het strooien

Door heel veel onderzoek, testen en het luisteren naar klantervaringen, worden de kunstmeststrooiers van Bogballe continue verbeterd. Enkele features:
Het perfecte strooibeeld wordt gerealiseerd doordat de strooischijven naar elkaar toe draaien, naar het midden van de strooier. Zo wordt "4-voudige overlap" bereikt met een perfect strooibeeld en een lage variatiecoëfficiënt (VC). Op de kopakker verandert de draairichting van de schijven waardoor er een goede verdeling ontstaat op de kant en in het veld.

Wegen, controle en variabelen

De weegstrooiers met geïntegreerde intelligente controle verrichten voortdurend metingen van de bewegingen, ook onder heuvelachtige omstandigheden. De intelligente software werkt non-stop met de weegsignalen van de trechterinhoud. Gebruikte u verschillende zaden of strooit u in geren? De werkbreedte wordt ingesteld aan de hand van de vorm van het perceel. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid aangepast om onder- en overdosering in de geer te minimaliseren.

Toepassing GPS

Met de CALIBRATOR FREE biedt Bogballe een eenvoudige en flexibel GPS systeem. Een 12 Volt aansluiting op uw trekker is voldoende, hiermee is het FREE systeem toepasbaar op elk met trekker.

Instellingen kunnen via GPS worden gedaan. Zowel de kunstmestverdeling als ook de kunstmesthoeveelheid worden optimaal naar uw wens aangepast, waarna het juiste strooibeeld aan de linker- en rechterzijde van de strooier wordt gerealiseerd.

Calibrator Totz

Met de Calibrator Totz laat Bogballe zien dat precisielandbouw ook hun specialiteit is. De Totz computer is gericht op landbouwers die alle disciplines binnen precisielandbouw willen gebruiken.
Volautomatische calibratie, sectiecontrole via GPS en gebruik van applicatiekaarten zijn daarom voor de hand liggende functies in het pakket.
Volgens Bogballe kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om het gewas te optimaliseren. Lees meer.

Zoutstrooiers

Besneeuwde -en gladde wegen zijn geen probleem voor Bogballe!
Behalve voor strooien op gladde wegen kunnen de Bogballe zoutstrooiers ook voor onderhoud van parken, golfbanen, speelvelden en andere groene oppervlakten worden gebruikt.

Glad ijs of sneeuw?

De zoutstrooiers van Bogballe zijn geschikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld het strooien van pekel of grit op wegen of parkeerterreinen tot en met zeer smalle voetpaden. 
Door middel van de centrifugaalkracht van de strooischijf wordt het materiaal gelijkmatig verspreid. Op die manier wordt een snelle en effectieve verspreiding voor het totale oppervlak bereikt. 
Verschillende aanbouwmogelijkheden maken de strooier geschikt voor elk gebruik, ongeacht de grootte van het werk, de trekker of het trekkende voertuig. 

Lak met zeer lange levensduur

Mede doordat Bogballe grote aantallen kunstmeststrooiers fabriceert, zijn ook de zout- en zandstrooiers van hoge kwaliteit waar het aankomt op strooitechniek, afwerking en bescherming van oppervlakten tegen een zeer agressieve omgeving. 

De coating van de strooiers bestaat uit de zeer sterke en flexibele poederlak “Flexi Coat” met een zeer lange levensduur. Elk individueel onderdeel doorloopt vóór het lakken en de assemblage een reinigingsproces van 7 stappen. 
Dit resulteert in een zeer corrosiebestendige en duurzame coating en bovendien een product met uitstekende strooiprecisie.

Meer over het bedrijf achter werelds beste en grootste kunstmeststrooier

365 dagen per jaar

Bogballe is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van kunstmeststrooiers. De mensen van Bogballe houden zich 365 dagen per jaar bezig met denken, ontwikkelen en produceren van de beste technieken voor het strooien van minerale meststoffen - een passie van meerdere generaties!

In 1934, in het dorp Bøgballe, begon onze oprichter Anders Peter Laursen met de productie van apparatuur voor pluimvee sector. De tijden veranderden en begin jaren vijftig werd de focus gelegd op onze bekende blauwe kunstmeststrooiers.

Vandaag de dag, is het de beurt aan de derde generatie Bogballe, waarmee een trotse traditie wordt voortgezet. 

Testhal voor 2D en 3D testen

Optimale functionaliteit en gebruiksvriendelijk ontwerp zijn gebaseerd op jarenlange praktische ervaring in samenwerking met boeren over de hele wereld.
In Denemarken heeft Bogballe de nieuwste high-tech productiefaciliteiten tot hun beschikking in combinatie met bewezen ontwikkelingsfaciliteiten en een volledig ingerichte testhal.
Er wordt het hele jaar door gewerkt aan het analyseren van mestspecificaties, testen en het opstellen van strooitabellen door meer dan 200 ton kunstmest per jaar te strooien. De testhal is één van Europa's grootste en meest geavanceerde en de enige faciliteit die zowel 2D- als 3D-testen uit kan voeren.  

Productvideo's Bogballe

Meer informatie over de mogelijkheden van Bogballe?
Neem contact op met Marijn van den Akker, productspecialist Bogballe.
Meer informatie over de mogelijkheden van Bogballe?
Neem contact op met Joren Vermeiren, productspecialist Bogballe.

Klanten over Bogballe

“Kwalitatief hoogstaande producten,
veel kennis op vlak van GPS en precisielandbouw, gecombineerd met een fantastische ondersteuning, ook buiten kantooruren.
Dat zorgt ervoor dat ook wij de beste service aan onze klanten kunnen geven.”

 

- Niels Vangeloven, VANGELOVEN-AGRI, Kinrooi (BE) -

“Ik heb al 6 jaar een Bogballe strooier en ben zeer tevreden. De strooier met GPS, sectieafsluiting en mogelijkheid tot strooien op taakkaart, is makkelijk te bedienen.

Het strooien op taakkaart is heel eenvoudig doormiddel van “plug in and play”, en dan bedoel ik ook echt ‘plug in and play”. Dit werkte in 1 keer vlekkeloos. Wij werken met Trimble als zowel Fendt Varioguide. 
Ook het werken met ISOBUS, de app om de instellingen op te zoeken en het wisselen van de strooischijven gaan erg eenvoudig”.

- Ron Peters, Agriwerk Odiliapeel uit Odiliapeel -

Bogballe kiezen is een veilige keuze,
niet alleen voor het vertrouwen in de precieze omgang met
de waardevolle meststof die u in het veld verspreidt, 
maar ook als het gaat om de totale kosten
gedurende de volledige levensduur van de strooier.

Makkelijk en eenvoudig schoon te maken!

Doorspoelopeningen in het chassis maken het mogelijk om
zelfs verborgen gebieden schoon te maken.
De kleine, maar belangrijke details in het ontwerp zorgen ervoor
dat de machine grondig wordt gereinigd,
ook dáár waar u het niet ziet.

“Zes jaar terug heb ik mij verdiept in de strooiers en kon ik kiezen tussen 3 merken. In de vakbladen kwamen de strooitesten en vergelijkingen van Bogballe positief naar voren.

Met name door de eenvoudige bediening, de 4 dubbele overlap en de precisie van de kunstmeststrooier ben ik erg positief over onze Bogballe strooier.”
 

- Ron Peters, Agriwerk Odiliapeel uit Odiliapeel -

“De Bogballe strooier met de 4 dubbele overlap, kopakker- en sectieoverlap is uniek in zijn soort.
Een voorbeeld?
Met 6 a 7 kopakkers én een boerderij in het perceel, doet de strooier wat hij moet doen. Het klopt gewoon! Inclusief een goede verdeling met een perfect strooiresultaat.”

 

- Ron Peters, Agriwerk Odiliapeel uit Odiliapeel -

Service & Downloads

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.