vaderstad

Demotour Väderstad Tempo WSX 2024

Meld u aan voor een demo met Tempo!

In april gaat de jaarlijkse Tempotour van Väderstad wederom van start. Zoals gebruikelijk zullen de productspecialisten van Homburg bij geïnteresseerde akkerbouwers en loonwerkers enkele hectares mais inzaaien. Heeft u interesse? Meld u dan vrijblijvend aan als demonstratieadres!

Tempotour in België

Homburg Holland werd in 2012 importeur van het Zweedse kwaliteitsmerk Väderstad dat al decennia lang als familiebedrijf zaai- en grondbewerkingsmachines produceert.

Vanaf 2016 zijn ook de eerste machines uit de Tempo familie uitgeleverd in België. Productmanager Joren Vermeiren: “In Nederland is men vanaf 2014/2015 begonnen door in het zaaiseizoen met een combinatie van tractor en planter door Nederland te reizen. 

WSX

In het voorjaar van 2024 krijgen de Tempo-zaaimachines van Väderstad een belangrijke upgrade met het nieuwe WSX-systeem. Dit systeem is uitgebreid met nieuwe functies: de nieuwe unieke automatisch verstellende zaadverenkeling, bochtencompensatie en actieve hydraulische drukregeling. Dankzij sensoren in elke zaai-eenheid wordt de verdeling van de zaden continu gecontroleerd en wordt nu automatisch aangepast tijdens het zaaien.

De actieve hydraulische bodemdruk zorgt ervoor dat elke zaai-unit met de juiste druk in de grond wordt gedrukt, automatisch aangepast aan de veranderende bodemomstandigheden. Dit levert een consistente zaaidiepte op, cruciaal voor een uniforme groei. Met bochtcompensatie past de machine de zaaidosering aan wanneer er een bocht wordt gemaakt, om zo wederom een gelijkmatige verdeling over de hele breedte van de machine te kunnen garanderen. Deze upgrade maakt de Tempo-zaaimachines van Väderstad nog efficiënter en moderner.

Door te demonstreren kan men met eigen ogen zien hoe preciés er gezaaid wordt in een hoog tempo. Vanaf 2018 doen we dit ook al in België, waar het zaaiseizoen altijd een paar weken eerder start, met name voor bieten en cichorei. Ook de opkomst en groei van het gewas monitoren we altijd zorgvuldig. De reacties zijn erg positief en dat is altijd leuk om te horen.

Voor een demonstratie in Wallonië of Vlaanderen kunt u ons mailen via demo@homburg-belgium.com. We raden u aan dit zo snel mogelijk te doen.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.