Precies wat nodig is

Wie zijn wij?

Dagelijks komen er ongeveer 209.000 mensen op aarde bij.
De wereldbevolking zal in 2023 de grens van acht miljard mensen passeren en in 2100 zullen er zelfs al over de elf miljard mensen zijn.
Deze wereldbevolking zal moeten worden voorzien van gezond voedsel.
Een enorme uitdaging voor de landbouw! Homburg Belgium wil hier graag aan meewerken.
Hoe? Dat leggen wij je graag uit.

Van klein naar groot. De afgelopen eeuw is de landbouw  veranderd van kleinschalig en ambachtelijke naar een grootschalige industriële sector. Deze evolutie heeft voor de manier van werken in de akker- en tuinbouw veel gevolgen.
Schaalvergroting en tegelijkertijd de afname van het aantal arbeidskrachten, intensivering, specialisatie, mechanisatie, rationalisatie met middelen zoals precisielandbouwtechnieken en globalisatie (de wereld is onze markt) zijn thema’s die maken dat Homburg Belgium zo efficiënt mogelijk met onze kostbare bodem moet en wil omgaan.

‘We meet you in the field’ bedoelen we heel letterlijk. Met de voeten op het veld ervaren we dat het bodemgebruik veranderd is. Wisselingen in gewassen, van permanente naar tijdelijke gewassen, maar ook klimaatverandering, zorgen ervoor dat kennis van de bodem onmisbaar is.
Door de bodem op de juiste manier te bevochtigen, te voeden, te bewerken en door het zaaibed op de juiste manier voor te bereiden en de gewassen op de juiste manier te beschermen, zullen ze optimaal renderen. Méér rendement met minder bewerking, minder brandstof, minder beschermingsmiddelen...

Het team. De medewerkers van Homburg Belgium kenmerken zich door hun gespecialiseerde kennis. Zaaibedbereiding en het gezond laten groeien van gewassen zijn de twee uitgangspunten waarmee wij de akker- en tuinbouw willen helpen: Met het optimaal houden van de bodemconditie, de juiste manier van niet kerende grond bewerking, met efficiënte zaaitechnieken en met gewasbescherming die minder middelen gebruikt.
GPS techniek en precisielandbouw zitten daarbij in ons bloed; meten, registreren, analyseren en weten zorgt ervoor dat wij samen met de klant in het veld, de optimale winst kunnen behalen. Want daar staan we voor.

‘Profit through knowledge’: door samen kennis te delen wordt er voordeel behaald. Dit vult het hart van Homburg Belgium. Daar stroomt het bloed.

De basis. De klant staat bij Homburg Belgium altijd centraal. Wat heeft hij nodig? Welke vraag moet beantwoord worden? Welk probleem moet er worden opgelost?
Dat is onze basis: Met ons team van gedreven, betrokken en servicegerichte medewerkers willen wij dealers en eindgebruikers zo goed mogelijk adviseren en helpen. Dit doen wij onder andere door onze 24/7 service, de Homburg Academy is ons fundament en wij staan juist dán klaar wanneer in het veld om onze kennis wordt gevraagd.

Producten. Sinds de jaren '50 is Homburg Holland importeur van HARDI veldspuiten. Daar zijn later Väderstad grondbewerkings- en zaaimachines en precisielandbouw van Ag Leader, aan toegevoegd. Sinds 1970 ontwerpen, produceren en exporteren wij de Homburg Draincleaner. Hier zijn ook de slimme innovatieve oplossingen van SmartSOLUTIONS als exportproduct aan toegevoegd.
Sinds 2019 zijn wij ook importeur van Digitroll en 
Garford schoffeltechniek. In 2020 is Homburg importeur geworden van Bogballe kunstmeststrooiers in Nederland en België.

VND certificering
Fedecom certificering
Metaalunie certificering
Erkend leerbedrijf

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.