tefen

Ontdek de Stanhay X7

Stanhay is specialist in het ontwerpen en fabriceren van precisiezaaimachines voor meer dan 200 verschillende soorten groenten. De Seven heeft nu een upgrade ondergaan naar de nieuwe X generatie en heeft als nieuwe naam de Stanhay X7. Deze nieuwe X-serie kan enkel gepilleerde zaden, zoals suikerbiet en cichorei, zaaien door de nieuwste technologie.

X7 precisiezaaien voor gepilleerd zaad

Toonaangevende technologie voor het doseren van geperst zaad in een geavanceerd chassisontwerp dat nauwkeurige zaadplaatsing en gelijkmatige kieming in alle grondomstandigheden mogelijk maakt.

Werking van de X7

De vernieuwde X7 van Stanhay is een precisiezaaimachine, oorspronkelijk ontwikkeld voor gepilleerde suikerbieten, maar ook effectief voor andere zaden. Het apparaat gebruikt een celwiel doseereenheid voor bijna perfecte zaadplaatsing in een enkele rij. Zaden vallen vanuit een trechter in individuele cellen van het celwiel, waarna een deflectorschijf overtollige zaden verwijdert. Dit zorgt voor een nauwkeurige zaadafstand dicht bij de grond. Met weinig bewegende delen zijn de bedrijfskosten laag en is het onderhoud eenvoudig. De X7 biedt daarnaast geavanceerde functies voor gelijkmatige ontkieming in diverse bodemomstandigheden.

Voordelen van de X7

  • Nauwkeurige zaadplaatsing.
    De X7 beschikt over een hoogwaardige en onderhoudsarme aluminium zaadmeter met een 12-liter zaadbak. Dit zorgt voor een nauwkeurige zaadplaatsing.
  • Veelzijdigheid
    De machine biedt de keuze tussen rubberen of roestvrijstalen wielen en heeft een optioneel harksysteem om korstvorming te voorkomen. Het heeft ook een volledig verstelbaar armbedekkingssysteem en een opener-schijf om te helpen bij harde of rommelige omstandigheden.
  • Betrouwbaarheid en duurzaamheid.
    De X7 is uitgerust met een duurzame gietijzeren kouter met een lage zaadval van minder dan 50 mm. Het heeft ook een betrouwbare kettingaandrijving en een parallelle schakel voor nauwkeurige bodemcontourvolging.

Machinekenmerken en opties 

  • Machines (niet opvouwbaar) beschikbaar tot 18 rijen
  • Opvouwbare machines tot 12 rijen. 
  • 28-snelheden mechanische aandrijving of ISOBUS elektrische aandrijving 
  • Minimale rijbreedte van 200 mm 
  • Ongeveer 70 kg gewicht per rij-eenheid (afhankelijk van specificatie)

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.