tefen

Garford in actie

Garford in actie bij (veld)demonstraties:

Aankomende weken worden er verschillende velddemo's georganiseerd waar Garford aanwezig is. Daarnaast organiseert Homburg een eigen Garford demo tour. Op deze pagina vindt u alles op een rijtje!

Velddemo: Slimme schoffeltechnieken in teelten

In de teelt van plantgewassen als o.a. sla, kool, geplante zaaiuien wordt steeds meer gebruik gemaakt van slimme cameratechniek om zowel tussen- als in de rij te schoffelen.
Robotisering helpt hierbij middels plantherkenning en verschil tussen onkruid en cultuurgewas. Hierdoor is het mogelijk om een flinke reductie van inzet van chemie in de teelt te bewerkstelligen.
Tijdens de velddemo tonen en bespreken we diverse merken en technieken naast elkaar in de sla. Garford InRow van Pater Broersen is hier ook aanwezig!

Wanneer:

Woensdag 31 mei – Heerhugowaard (Ursem-Zuurbier, Donkerweg 6a in Heerhugowaard)

Hoe:

Meld je aan via deze link: https://agrarischwaterbeheer.nl/webform/aanmeldformulier-versterkte-kennisverspreiding-loonwerkers

Wanneer:

Vrijdag 2 juni – Nieuw Balinge (Verlengde Middenraai 18 in Nieuw Balinge)

Donderdag 8 juni – Zeewolde (Dodaarsweg 49 in Zeewolde)

Hoe:

Meer informatie website: Toekomstgerichte onkruidbeheersing - Groeikracht (cosun.nl)

Cosun

Op vier locaties in Nederland doet Cosun praktijkervaring op met verschillende mechanische technieken en strategieën om het onkruid de baas te blijven. Graag laten wij telers verschillende technieken zien om in de toekomst, ook met minder chemie, het gewas schoon te kunnen houden.

Garford demotour met gewassensoren en sectieschakeling

Homburg organiseert komende weken met de Garford InterRow een demotour door Nederland.

InterRow schoffel 12 rijen 50cm

De schoffel heeft een spoorbreedte van 2 meter en telt 12 rijen op 50 cm. De demomachine schoffelt met behulp van camera tussen de rijen en is uitgerust met Ag Leader OptRx gewassensoren en GPS gestuurde universele ISOBUS sectieschakeling.

Demonstraties kunnen gehouden worden in gewassen met een rijafstand van 50 cm x 12 rijen zoals bv. bieten, tuinbonen, zomerveldbonen etc. Het zal gaan om een demo van 2 á 3 hectare of eventueel in overleg kijken we naar de mogelijkheden.

Jarenlange ervaring van Garford

In samenwerking met het gerenommeerde Silsoe Research Instituut heeft Garford het revolutionaire, camera gestuurde sideshift-systeem ontwikkeld, dat al sinds 2001 op de markt is.

Tillet & Hague componenten

De Tillet & Hague elektronische componenten zijn dusdanig met elkaar ontwikkeld dat ze enkel met Garford de hoogste precisie kunnen behalen.
Al 30 jaar werken ze samen voor het beste resultaat en hebben zij de ontwikkeling voortgezet en verder verbeterd. Hierdoor is het mogelijk om een schoffelnauwkeurigheid van 8-10mm tot aan de plant te behalen.

In plaats van met twee personen slechts een paar hectare per dag te bewerken, kan één persoon nu álle schoffelwerkzaamheden verrichten – met millimeternauwkeurigheid en toch op maximale rijsnelheid, gedurende de hele dag. 

Ook benieuwd?

Bel één van de productspecialisten of uw Garford dealer.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.