vaderstad

Väderstad introduceert de nieuwe cultivator Cultus HD

Cultus HD voor exacte diepteprecisie en hoge veldprestaties

De Cultus HD 425-525 is ontworpen om nooit concessies te doen aan de exacte diepteprecisie en hoge veldprestaties.
De Väderstad Cultus HD is verkrijgbaar in 4,25 en 5,25 m gemonteerde modellen.

Verkrijgbaar in 2 werkbreedtes

De hefgedragen cultivator Cultus HD is verkrijgbaar in werkbreedtes van 4,25 of 5,25 m.
De machine kan tot 30 cm diep werken en is uitgerust met drie tandbalken, wat resulteert in een beitelafstand van 27 cm.

Hart van de machine

“Het hart van de machine zijn de nieuwe heavy-duty Cultus HD tanden.
Met een kracht tot 680 kg behoudt de Cultus HD zijn diepte in een volledig scala aan omstandigheden”, zegt Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management, bij Vaderstad, en vervolgt:

“Een belangrijke prestatiekenmerk voor een tand, is het vermogen om altijd een hoge drukkracht naar de bodem te houden. De nieuwe Cultus HD-tand is op dit gebied uniek in de markt.
Als de beitel een zwaar obstakel tegenkomt, kan de Cultus HD-tand volledig uit de grond ontsnappen om het obstakel te passeren. Bij het opnieuw neerkomen in de grond zal het echter zijn volledige kracht behouden om snel terug te keren naar de werkpositie.
Op deze manier is de Cultus HD in staat om een  uiterst nauwkeurige diepteprecisie te garanderen, wat resulteert in uitstekende grondbewerkingsresultaten over het hele veld.”

Diepteregelingsysteem Dynamic Control

De nieuwe hefgedragen cultivator Vaderstad Cultus HD 425-525 gaat in het najaar van 2023 volledig in productie. Echter, hoe is deze machine gebouwd? Hieronder wordt dit toegelicht.

Cultus HD is gebouwd met de chauffeur in gedachten. De diepte wordt vanuit de cabine ingesteld, deze is uitgerust met een hydraulisch vleugelslot en het nieuwe unieke diepteregelingsysteem Dynamic Control verbetert de prestaties.

“Het automatische diepteregelingsysteem Dynamic Control zorgt ervoor dat de levellers altijd in optimale positie werken. Dit neemt de noodzaak van handmatige aanpassing weg en de bestuurder hoeft zich geen zorgen te maken over de belangrijke nivelleringsprestaties”, zegt Wolfram Hastolz.

Cultus HD kan worden uitgerust met een volledig assortiment hoogwaardige Vaderstad- beitels en Mixln-beitels, ontworpen, getest en geproduceerd in de originele Vaderstad onderdelenfabriek.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.