vaderstad

Väderstad breidt fabriek uit en vergroot capaciteit

Väderstad streeft naar productie van 10.000 machines per jaar in 2028

Väderstad heeft de afgelopen jaren de vraag naar machines zien toenemen. De omzet steeg van 237MEUR in 2017 naar 550MEUR in 2022. Vandaar de noodzaak voor uitbreiding. De fabriek wordt met 12.600 vierkante meter uitgebreid waardoor er extra oppervlakte is voor montage en schilderen. 

Het besluit om uit te breiden werd eind januari genomen tijdens een bestuursvergadering. De bouw start op 1 april 2023 en de nieuwe gebouwen zullen naar verwachting in het najaar van 2024 volledig in gebruik zijn.

Nieuw fabriekscentrum in Väderstad

In 2021 kondigde Väderstad de bouw aan van een nieuw fabriekscentrum, een investering van SEK 125 miljoen, dat later dit jaar klaar zal zijn voor gebruik. Nu wordt het fabriekscentrum aangevuld met een uitbreiding van het huidige productiegebied.
"De voortdurende uitbreiding van onze fabriek in Väderstad is in lijn met onze groeidoelstellingen en zal zowel onze klanten als onze dealers ten goede komen en zal helpen meer werkgelegenheid te creëren, tevens zal het ook zorgen voor een efficiëntere doorstroming in onze productie", zegt Henrik Gilstring, CEO van Väderstad Group.

2 blokken van 6300 m2

De twee woonblokken die worden toegevoegd en aangesloten op de bestaande fabriek in Väderstad zijn elk 6300 m2 groot en creëren een totale productieoppervlakte van ca. 70 000 m2. Naast het creëren van extra oppervlakken voor montage en schilderen, zullen ze ook helpen om een ​​betere en efficiëntere doorstroming door de fabriek te creëren.

Klaar in najaar 2024

"Naast een algemene toename van de vraag hebben we de afgelopen jaren ook verschillende nieuwe producten gelanceerd. Inspire gaat dit voorjaar volledig in productie, ons Proceed-concept wordt volop getest en we zien nog steeds een zeer grote vraag naar onze Tempo-planters. Deze uitbreiding zal ons helpen om tegemoet te komen aan de toekomstige vraag naar al deze producten", zegt Mikael Peiponen, Senior Vice President Order to Delivery bij Väderstad.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.