homburgbelgium

Väderstad Proceed opent de toekomst van het zaaien

Proceed verhoogt opbrengstpotentieel

Proceed is een nieuwe categorie zaaimachines, waarbij één enkele machine het opbrengstpotentieel van een volledig scala aan gewassen verhoogt - zoals tarwe, gerst, koolzaad, suikerbieten, erwten, maïs, zonnebloemen en nog veel meer.

Bij Väderstad bouwen we machines die onze klanten in de voorhoede van de moderne landbouw houden. We ontwikkelen nieuwe methoden en van tijd tot tijd stellen we compleet nieuwe normen. Proceed is een van die sprongen die niet vaak gebeurt in de landbouwmachine-industrie,maar als het gebeurt, verandert het dingen, zegt Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing, bij Väderstad, en vervolgt:

Väderstad Proceed kan het kleinste zaad met millimeterprecisie op de perfecte diepte plaatsen, waardoor aanzienlijke verbeteringen mogelijk zijn op gebieden zoals opbrengstniveaus, behoefte aan grondbewerking, chemische behandeling en gebruik van meststoffen.

Hoeveelheid zaaizaad 50% verminderen

Veldproeven tonen aan dat Proceed de hoeveelheid zaaizaad van tarwe met de helft kan verminderen, terwijl de opbrengst behouden blijft in vergelijking met moderne zaaimachines. Belangrijk is dat de gewassen sterker en zeer gelijkmatig zijn in alle groeistadia van het teeltseizoen.
Een paar maanden na het zaaien tonen proeven met wintertarwe met een zaaizaad hoeveelheid van 150seeds/m2 een toename van 102% in plantbiomassa, 72% in wortelbiomassa en 62% meer uitlopers per plant, vergeleken met een moderne zaaimachine.

Proceed neemt een enorme sprong ten opzichte van de huidige zaaitechnologie. Het is uitstekend in de diepte-precisie, precisie op de rij, precisie aan het einde van de rij, evenals optimalisatie van het zaaibed. Het resultaat is een snelle, gelijkmatige opkomst en vitale gewaspopulatie waarbij elke plant wordt voorzien van omstandigheden die nodig zijn om het volledige potentieel te bereiken, zegt  Lars Thylén, Director Product Management bij Business Development bij Väderstad.

Hoogste precisie voor alle gewassen

Bij het zaaien van granen heeft  Proceed  een rijafstand van 225 of 250mm. Door  een eenvoudige configuratie en een snelle verandering van zaaischijven kan de machine overschakelen naar 450 of 500 mm voor gewassen zoals suikerbieten of koolzaad, om vervolgens weer over te schakelen op  plantgewassen zoals maïs, zonnebloem of katoen op 750 mm rijafstand. Alle gewassen zullen met een uitstekende precisie worden gezaaid,  waardoor het opbrengstpotentieel van elk zaadje wordt gemaximaliseerd.

Hart van de machine

Het hart van Proceed zijn de uiterst nauwkeurige rij-eenheden. Voorafgaand aan de plaatsing van het zaad consolideren individuele voorzaaiwielen het veld om dezelfde omstandigheden voor elk zaad te garanderen.
De voorzaaiwielen zijn individueel gemonteerd, met behulp van hydraulische neerwaartse kracht om hoge prestaties te garanderen.

Overal optimaal zaad-grondcontact

Wanneer de zaden vanuit de centrale trechter de rij-eenheden bereiken, neemt een aangepaste versie van het toonaangevende Väderstad PowerShoot-singulatiesysteem de volledige controle over elk afzonderlijk zaadje helemaal tot in de grond.
Bij het verlaten van de korte zaaipijp wordt elk zaadje opgevangen door een stopwiel. Dit zorgt voor een optimaal zaad-grondcontact op geselecteerde diepte over de hele werkbreedte, zegt  Lars Thylén, Director Product Management bij Business Development.

Technische innovaties graan zaaien

Om de bestuurder volledige controle te geven, wordt elke rij-eenheid elektrisch aangedreven en bestuurd via het iPad-gebaseerde besturingssysteem Väderstad  E-Control.
Functies omvatten sectie-controle en variabele afgifte, dynamische spuitsporen, individuele kalibratie, evenals real-time precisiebewaking en -regeling. Allemaal echte technische innovaties op het gebied van graan zaaien.

Agritechnica 2022

Väderstad Proceed beleeft zijn publiekspremière op de internationale vakbeurs Agritechnica 2022 in Hannover, Duitsland. In 2022 verlegt Väderstad de grenzen verder met nieuwe grootschalige veldproeven en samenwerking met onderzoekers, zaadbedrijven en vooruitstrevende boeren over de hele wereld. Väderstad Proceed is de volgende generatie zaaimachines en opent een nieuwe toekomst voor het telen van gewassen.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.