garford

Universele cameragestuurde Side Shift

Side Shift voor alle schoffels

Garford is sinds 2001 de eerste schoffelfabrikant die met camerabesturing is begonnen. Uniek aan hun camerabesturing is o.a. het kunnen werken in enorm kleine rij-afstanden (vanaf 4,5cm).

GPS versus Side Shift

Men denkt vaak dat GPS signalen de meest nauwkeurige manier van werken zijn, maar dat is niet waar. Schoffelen op GPS met RTK kan tot een nauwkeurigheid van 2,5 cm.
Met behulp van de Side Shift en het camerasysteem, wordt dit zelfs tot 8mm aan de plant! Alleen in combinatie met de Garford Side Shiftbok en de camerasoftware, die mede door Garford is ontwikkeld, kan deze nauwkeurig behaald worden.

De Side Shift is licht van gewicht en zeer compact gebouwd, hierdoor kunnen ze kort achter de (kleine) tractoren hangen. Naast de bok is de camera plus de computer nodig om de precisie te realiseren.

Side Shift universeel toepasbaar

Het gewas vóór de machine wordt bekeken door de Garford Robocrop camera. De afbeelding wordt verwerkt door een computer om de hogere concentraties te vinden van groene pixels.
De camera vergelijkt de resulterende afbeelding met een vooraf bepaald rasterpatroon met betrekking tot de rijafstand. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de apparatuur op de Side Shift te laten werken door de hydraulische Side Shift.
Tevens is het mogelijk om te switchen naar verschillende kleuren in de computer (ideaal bij bijvoorbeeld rode gewassen).
Het Side Shift-systeem is verkrijgbaar in verschillende formaten SD30, HD50 en XHD50 voor verschillende machinebreedtes. 

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.